Resa och boende

De flesta besökare anländer till flygplatsen Lambert St Louis International Airport som ligger en liten bit utanför St Louis. Därifrån tar man sig enklast vidare med taxi eller expresståget MetroLink, som tar besökaren till centrala St Louis snabbt och bekvämt. Från centrum kan besökare ta sig till sitt hotell med taxi, om det inte ligger inom gångavstånd. Om hotellet ligger en längre sträcka från centrum kan det ibland vara värt att ta en taxi direkt från flygplatsen.

Utbudet av boende i St Louis är ganska stort, och då främst inom medelprisklass och uppåt. Det finns givetvis enklare alternativ såsom vandrarhem, men de håller inte sällan en ganska låg standard. Boendet i St Louis är jämförelsevis mycket billigt så det är som regel värt att boka ett lite bättre boende än det allra enklaste, eftersom det ofta är ganska liten prisskillnad. Det kan dock vara en god idé att boka boendet i förväg för att försäkra sig om att få bästa möjliga värde för pengarna, eftersom en hög prislapp inte betyder hög kvalitet.

Bland St Louis mer kända hotell kan Marriott Hotel, Holiday Inn, Four Seasons nämnas. Det mest exklusiva hotellet i St Louis anses vara berömda Ritz-Carlton, men även där är priserna högst överkomliga. Hotellen är utspridda över hela staden till skillnad från de flesta turistorter, där boendet ofta centreras kring en enda strand eller centrum.

Booking.com
Resesajter