Mat och dryck

Matkulturen i St Louis är lika mångkulturell som i större städer, och de lokala restaurangerna erbjuder allt från traditionellt amerikansk mat till internationella menyer. Bland de lokala specialiteterna hittar man rumpstek, osten ”Provel cheese” som gärna äts till amerikansk bagel, rostad ravioli, potatisrätten ”slinger” som bäst beskrivs som en blandning av potatisbullar, ägg och kött och den berömda St Louis-pizzan. Den klassiska pizzan serveras med extra tunn kant och alltid med osten Provel.

Den som föredrar det italienska köket kan förmodligen hitta sin favoriträtt i stadsdelen The Hill, där populära restauranger som Adrianas, Cunettos House of Pasta, Favazzas och Zias återfinns. Särskilt Rigazzis på Dagget Avenue värd ett besök.

I stadsdelen Delmar Loop kan besökaren hitta Brandts som är känd för sina ”crab cakes” och Blueberry Hill, en lite mer exklusiv restaurang som är berömd över hela USA för både god matlagning och inredning.

I South City serverar The Bevo Mill traditionella tyska läckerheter, Hodak erbjuder kycklingrätter i bufféformat och Blues City Deli blandar klassisk bluesmusik i en härlig atmosfär med moderna italienska rätter. Pärlan i South City är förmodligen Eleven Eleven Missippi, en exklusiv och traditionell restaurang vars oslagbara utbud av viner och internationella toppkockar garanterar en smakvärd och minnesrik upplevelse.

Om man befinner sig i Downtown kan ett besök på Broadway Oyster Bar vara uppskattat för den som gillar havets läckerheter, eller kanske lyxiga Tonys, som år efter år fått högsta möjliga betyg av Amerikas matkritiker. Är man i närheten av Millenium Hotel kan en tur till restaurangen på våning 28 också vara värd ett besök, eftersom maten är god och utsikten är oslagbar.

Booking.com
Resesajter